Zamieszczone przez jotka
Villeneuve krytykuje Kubicę
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Jeszcze niedawno nikt nie znał mojego nazwiska – powiedział Robert Kubica cytowany na oficjalnej stronie bmw-sauber f1.com.
Teraz o Polaku coraz głośniej w światku Formuły 1. Na jego temat wypowiadał się m.in. sam Niki Lauda, a wczoraj przyszła kolej na Jacques Villeneuvea. Jak można było się spodziewać mistrz świata Formuły 1 z 1997 roku niezbyt przychylnie mówi o naszym rodaku. Przypomnijmy, że to właśnie Kubica zastąpił Kanadyjczyka w teamie BMW Sauber.
Villeneuve powiedział miesięcznikowi F1 Racing, że dziwi się tak pozytywnym ocenom jazdy Polaka. Piątkowe treningi to całkiem coś innego niż cały wyścigowy weekend. Nie ma (Kubica – przyp red.) doświadczenia w ściganiu się, a ono jest właśnie najważniejsze po to aby poradzić sobie w nieprzewidzianych sytuacjach, bo takich po prostu jeszcze nie miał na torze. Dla mnie Polak to wciąż znak zapytania.
Miejmy nadzieję, że po następnym starcie Roberta, w GP Turcji Villeneuve takich dylematów mieć już nie będzie.
Już nie mogę się doczekać mojego drugiego startu w wyścigu - powiedział kilka dni temu Kubica. Po Grand Prix Węgier nie byłem zbyt zadowolony, ponieważ popełniłem kilka błędów. Chociaż z drugiej strony zauważyłem, że w tych trudnych warunkach inni zawodnicy popełniali ich jeszcze więcej i momentami mogłem pokazać dobrą jazdę. W każdym razie, na Węgrzech nauczyłem się bardzo dużo, a to na pewno zaprocentuje podczas kolejnego wyścigu Grand Prix.
więcej:
[interia.pl - link] by howard7saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
No ja nie mowie, ze od razu mistrzem bedzie, ale mysle, ze wystarczy, ze bedzie jezdzil regularnie i to wystarczy, by udowodnic, ze sie do tego sportu nadaje, a przy okazji zamknac geby niektorym Nie oczekuje od niego, ze w przyszlym sezonie wszystkich rozniesie :lol: Ciezka sprawa do wykonania, pozatym zespol tez musi nie nawalac
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arti23po prostu żal mu dupę ściska że wygryzł go małolat z kraju o którym nie wie nawet że istnieje
Facet jest kierowcą i w swiecie profesjonalistow jest oceniany jako kierowca a nie jako Polak. Trudno się spodziewac, żeby Villeneuve, który pośrednio przez Kubice rozstal się z teamem wypowiadal peany na jego temat. Uwazam, ze i tak facet musi mieć klase, bo nie powiedział, ze Kubica jest slaby, tylko rozsadnie powiedział, ze facet jest jeszcze niewiadomą i nie ma się czym podniecac, bo tak wlasnie jest!
Nie widze w tym nic niezwykłego, a już tym bardziej ciezko mi się dopatrzeć ataku na jedynego polskiego kierowce w F1, a tym bardziej na Polaków.
Szczerze mówiąc, to niktorym przydaloby się wziecie w garść, bo mi takie wypowiedzi kołtunem i zaściankiem zalatują, ze az mnie wykręca… :?
BTW: Zresztą sam Kubica (jak ktoś kiedyś go słuchał/czytał) ma co najwyżej średnie zdanie o swoim narodzie, wiec nie warto sie osmieszac... :|TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSUwazam, ze i tak facet musi mieć klase, bo nie powiedział, ze Kubica jest slaby, tylko rozsadnie powiedział, ze facet jest jeszcze niewiadomą i nie ma się czym podniecac, bo tak wlasnie jest!
Kubica musi sie jeszcze duuuuzo nauczyc - ale ma talent wiec wszystko przed nim.Zamieszczone przez MiKruSBTW: Zresztą sam Kubica (jak ktoś kiedyś go słuchał/czytał) ma co najwyżej średnie zdanie o swoim narodzie, wiec nie warto sie osmieszac...nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaVilleneuve powiedział miesięcznikowi F1 Racing, że dziwi się tak pozytywnym ocenom jazdy Polaka. Piątkowe treningi to całkiem coś innego niż cały wyścigowy weekend. Nie ma (Kubica – przyp red.) doświadczenia w ściganiu się, a ono jest właśnie najważniejsze po to aby poradzić sobie w nieprzewidzianych sytuacjach, bo takich po prostu jeszcze nie miał na torze. Dla mnie Polak to wciąż znak zapytania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bartolini1978No to niech Villeneuve przypomni sobie jak kaleczył w poprzednim sezonie . Miał wielkie doswiadczenie i .... wywalili go z BMW
Zauwazam pierwsze symptomy tzw. Malyszomani tfu... Kubicomani. Ciekawe czemu pies z kulawa noga sie nie interesowal gosciem jak nie byl w F1. A teraz nagle HURA HURA!!!! NASZ KUBICA!!! zenadanasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bartolini1978.Ja jestem maniakiem F1
ps.
podobno ogladajacych bylo 2,5mln wiec wyluskalem tych ktorym do glowy by nie przyszlo tracic czas w niedziele na ogladanie F1 gdyby nie Kubica. (szacunek wlasny nie potwierdzony zadnymi badaniami)nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975czesc jego wypowiedzi odzwierciedla poziom jego wyedukowania - a z tym jest rownie dobrze jak z np. polskimi pilkarzami. Chociaz w naszym pieknym slonecznym kraju nawet prezydent/premier nie potrafia sie wyslowic (o spiewaniu nie wspomne) - wpisalem obu bo ich nie odrozniam. :diabelski_usmiech
świetnym przykładem sa żużlowcy którzy często nie potrafią się składnie wysłowić ... aaale dochodzę do sedna sprawy. Kogo obchodzi jakim językiem mówi Małysz czy Kubica - fascynują dlatego że dobrze skaczą, jeżdżą itd.
a .....manie będą zawsze - pamiętacie ile pojawiło się nowych "od zawsze fanów" Frediego z Merkurego (pełny szacunek dla niego jako artysty)... to jest życie i miłość tłumów
podobnie było z Metallicą po czarnym albumie - każdy młodzieniec był metalem - a "prawdziwi" fani się gotowali
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975ale o te 2mln osob ktore weszly wlasnie w faze UTOZSAMIANIA sie z mistrzem, jak rowniez z jego UWIELBIENIEM (najlepiej publicznym) etc.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bartolini1978Bo po naszych pokazach na mistrzostwach to …. Lepiej nie pisać
[ Dodano: Wto 22 Sie, 06 13:03 ]
Zamieszczone przez bartolini1978to normalne ale przynajmniej można sie pośmiać jak słysze ze szumi jeździ na tym czerwonym a ,,Anonzo słyszałem Onanzo "na renią . Bryyyyynasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bartolini1978Jabar1975 napisał/a:
to szumacherow jest dwoch?nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Ja osobiscie nie widze niczego zlego w tym, ze dzieki sukcesom Kubicy F1 stala sie polularniejsza w PL. To bardzo dobrze. Moze dzieki temu wiecej osob bedzie szlo w slady takich ludzi-profesjonalistow w kazdym calu. To samo dotyczy Małysza i innych tego typu przypadków.
Większe zainteresowanie ludzi, to wiecej pieniedzy, wiecej mozliwosci, itd.
A to, ze ktos do niedawna nie wiedzial co to F1, to trudno. Lepiej, ze teraz juz wie niz mialby sie nigdy nie dowiedziec.
Tak wiec think possitive, Panowie. :wink:
A co do stylu wypowiadania sie Kubicy, to ja raczej nie mam wiekszych uwag. Gada calkiem do rzeczy i wlasnie nie ma sie zupelnie wrazenia, ze to jakis chlopek siłą od pluga oderwany - jak to ma wlasnie czesto miejsce w przypadku pilkarzy.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Mnie akurat cieszy, ze teraz F1 moze byc bardzo popularna w PL, ale jak slysze, ze teraz kazdy jest znawca F1 i strategii najlepszych teamow, to az mnie krew zalewa.
Pare dni po wyscigu, jak posluchalem niektorych znajomych, to zalowalem, ze nie mam ze sobą dyktafonu. Nie bylem zazenowany, bylem rozbawiony, jak nigdy :lol:
Teksty w stylu: "To BMW specjalnie przeciagalo pitstop, zeby go potem zdyskwalifikowali za zbyt mala wage! Tak, tak! A co sie bedzie jakis malolat z Polski wybijal...!" i jeszcze pare kwiatkow :lol: :lol: :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KruPinTeksty w stylu: "To BMW specjalnie przeciagalo pitstop, zeby go potem zdyskwalifikowali za zbyt mala wage! Tak, tak! A co sie bedzie jakis malolat z Polski wybijal...!" i jeszcze pare kwiatkow
niestety, ilość "ekspertów" od F1 będzie rosła wraz z osiąganymi sukcesami Kubicy
tak było z Małyszem, Otylią czy Złotkami.
Komentarz
-
Komentarz